HTML

Gyóntató

Érdekesség, Tudomány, Irodalom, Közélet, Politika, Gonzo

Friss topikok

Örményország és Azerbajdzsán

2012.09.13. 10:29 LoY

Magyarországon egy párt van amelynek a nevében szerepel a keresztény szó. Feltételezem kifejezi kötődésüket ebbe az irányba, különben minek lenne a nevükben. Mégsem hallani őket elég erőteljesen kiállni a kereszténység mellett. Érezhetném azt, hogy a szavazatom kell, de az érdekeim vagy fel sem ismerődnek, vagy nem képviseltetnek a pártban. Miközben Hoffmann Rózsa iskolaköpeny újrabevezetésével rukkol elő. Jó is az, ha az ember polcán ott van a „Lenin összes”.

Míg minden magyar vezető egyház hallhatóan hangos nemteteszését fejezte ki Safarov kiadása miatt. Erdő Péter levelet is küldött az Örmény keresztények vallási vezetőjének (http://uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1845), melyben teljes szolidaritásáról biztosította az Örmény keresztényeket.

Érthető is az egyházak részéről. Ők tudják, hogy Örményország az első katolikus országok egyike. A történetet mindenki nagyjából ismeri, én csak arra szeretnék rávilágítani, hogy Magyarország része a zsidó-keresztény kultúrának és Európa szívében van. Akkor miért rohangál az országvezetés folyamatosan a muszlimokhoz, sőt még gesztusokat is tesz nekik. Miközben a KDNP asszisztál ehhez, bűnösök közt cinkos aki néma! Nemrég beszélgettem egy libanoni keresztény sráccal, aki azt mondta az iszlám előretörése nagyon erős. Nézzük csak meg, hogy európában milyen sok van belőlük. Példának hozta Franciaországot és Hollandiát, ahol szerinte nem kell már sok, hogy a muszlimok ezekben az országokban pártot alapítsanak és bejussanak a parlamentbe. Utalt arra is, hogy az arab tavasz, sem vezetett demokráciákhoz, viszont megerősítette ezekben az országokban a muszlim szélsőségeseket. Észre kell vennünk, hogy népvándorlási stratégiával szorítják ki Európából a keresztényeket és Európaiakat. Magyarországon is érezhető, ahogy régen a kínaiak egyre növekvő jelenlétét éreztük, most a törökök jelenléte érezhető. Budapesten mindenképp.

Az örmények történelme súlyosabb a miénknél, kaptak ők is trianont és holocaustot is, amelyről könyv és film is készült a Mus Adag 40 napja. (https://www.youtube.com/playlist?list=PLF1A6DEDF8ED2536D) Örményország valaha a Földközi-tengertől a Kaszpi-tengerig terjedt, ma 3 magyarországi megye a területe. A megmaradt kis országban 3.2 millió fő él, míg a nemzetük majd 15 milliós, szétszórva a világban. Magyarországon, de más országokban is jelentős örmény kissebbség él. Amerikában igen befolyásos az örmény közösség.

Kérem alakítsuk a külpolitikánkat okosabban, nem kellene a (másik) fél világot (is) magunkra haragítani és főleg nem kellene gesztusokat tenni diktatórikus országok irányába.

---------------------------------

Azerbajdzsán:

A legnagyobb a kaukázusi ország. Nyugat Ázsia és Kelet-Európa kereszteződésében fekszik a Kaszpi-tenger partján. Északról Oroszország, észak-nyugaton Grúzia, nyugatról Örményország és délről Irán határolja. Van egy országhatárokon kívülre eső tartománya is Nakhchivan, melyet északról és keletről Örményország, délről és nyugatról Irán határol, bár van egy kicsi Törökországgal szomszédos része.

Azerbajdzsán ősi történelmű és kúlturájú ország. Az első muszlim többségű ország, melyben van opera, színház és sportjátékok. 1920-tól a Szovjetúnió összeomlásáig a Szovjetúnió része volt. 1991-ben lett független. Olaj és gázlelőhelyekkel rendelkezik. Lakosainak száma nagyjából 9 millió fő. Területe 86 600 km2. Főként muszlim vallásúak azon belül is shiíták. Fővárosa: Baku.

Örményország:

Az ország a Ázsia Dél-Kaukázusi régiójában fekszik, Nyugat-Ázsiában. Nyugatról Törökország, északról Grúzia, keletről Azerbajdzsán és Irán, délről az azerbajdzsáni tartomány Nakhchivan határolja.

Örményország a bibliai Ararat hegy körül fekszik. Noé bárkája az özönvíz után ezen a hegyen akadt fenn, kötött ki. 1918-tól a Szovjetúnió része 1990-ig. Lakosainak száma 3.2 millió fő. Területe: 29 743 km2. Katolikus vallásúak. Fővárosa: Jereván.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyontato.blog.hu/api/trackback/id/tr824774390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása