HTML

Gyóntató

Érdekesség, Tudomány, Irodalom, Közélet, Politika, Gonzo

Friss topikok

Exhibicionista alaptörvényt vagy miniszámítógépet a diákoknak?

2012.08.09. 08:12 LoY

Az érettségiző diákok megkapták Magyarország Alaptörvényének erre az alkalomra készített díszkiadását. Melynek, hogy még magasabb legyen a színvonala, behúzásra került bele Dr. Hoffmann Rózsa az érettségizőket köszöntő levele. Talán csak ennyi a különbség az éretteknek szánt és a „normál” díszpéldányok között.

Idén 92.000 diák érettségizett, az ország intézményeiben. Az Alaptörvény díszkiadása minőségi papírra van nyomva és A3-as méretű. Mire a diákok kezébe kerül legalább 7000 forint az ára darabonként. Egy gyors nem érettségi szintű matematikai művelettel megkapjuk: 92 000 * 7 000 = 644 000 000 forint. Mondhatnám félázsiaiasan: „Ócco!” De spongyát rá pénz van... úgy tűnik.

Kérdés: Értelme van?

Keplet_600.jpg

Angliában egy alapítvány kifejlesztett egy olcsó számítógépet. A hitelkártya méretű kis masina akár az új Commodore 64 is lehet. Az angol kisiskolás diákoknak osztják ki, hogy könnyebben ismerkedjenek meg a számítógépekkel és azok programozásával. A számítógép 12 500 forintba kerül. Mit kapnak a gyermekek ezért: ARM 700 MHz-es processzor, 3D gyorsítós grafikuskártya, USB (2db), Ethernet, HDMI, SD kártya olvasó, 3.5mm-es jack hangkimenet, RCA képkimenet, és egy I/O port.

Számoljunk újra: 644 000 000 / 12 500 = 51 520 db ilyen kis számítógépet lehetett volna kiosztani a diákoknak. A fenti képlet szerint (lásd ábra), eséllyel lehetnek közöttük olyan diákok, akik híres magyarjaink nyomdokaiba léphetnének felvirágzást hozva az országra.

Az Alaptörvény Díszkiadását különböző apróhirdetési és csere-bere portálokon láthatjuk feltűnni, 1 forinttól 7000 forintig terjedő árintervallumban. Ha a kis számítógépeket az iskolák kapják meg akkor az a diák akit nem érdekel, nem megy be informatika órára, vagy bemegy de nem figyel, viszont nem tudja eladni, kvázi zsebre tenni az adófizetők pénzét. Jogosan gondolja mindenki, hogy kidobott pénz ez a kedvesnek tűnő ajándék, politikai PR fogás. Ha az emberek nem veszik meg maguktól, majd eljuttatjuk akkor is a háztartásokba pl. ilyen módszerrel. 51 250 db kis számítógép az ország összes településének minden iskolájába legalább 10 db ilyen kis eszközt jelentene.

Köszönjük az adóforintok értelmes elköltését...

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: Alaptörvény Érettségi Adóforintok Raspberry PI

A bejegyzés trackback címe:

https://gyontato.blog.hu/api/trackback/id/tr394703012

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.09. 13:30:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása